Kai peršąlate ar susergate gripu, yra labai svarbu tinkamai maitintis. Taip sustiprinsite savo organizmą ir padėsite jam greičiau susidoroti su virusais.
Gydytoja dietologė Elena Solomatina paaiškino, kokius maisto produktus reikėtų rinktis susirgus gripu.
Plačiau apie tai ji atskleidė savo interviu.
Pasak gydytojos, mityba turėtų būti visavertė ir su dideliu kiekiu skysčių. Į savo racioną būtina įtraukti pieno produktus, sviestą, kiaušinių trynius ir tokį maistą, kuriame būtų daugiau vitamino A.
Taip pat svarbu nepamiršti vitamino D ir cinko svarbos. Jie būtini imuninei ir nervų sistemai.
Daugiausia cinko galima rasti jūros gėrybėse, pavyzdžiui, krevetėse arba austrėse. Cinko gausu ir jautienos kepenyse.
Reikiamą jo kiekį taip pat galite gauti ir iš moliūgų sėklų.
Be to, labai reikalingas vitaminas C, kurio yra juoduosiuose serbentuose, šaltalankiuose arba paprikose.
Patartina valgyti kuo daugiau įvairiausių uogų. Šaldyti maisto produktai yra gerai įsisavinami. Jie, kaip ir česnakai bei svogūnai, turi priešuždegiminį poveikį.
Be to, pasak mitybos specialistės, į savo mitybą turėtumėte įtraukti daugiau skaidulinių medžiagų: daržovių, vaisių, pilno grūdo duonos ir viso grūdo kruopų.