Artėjant Velykoms vis daugiau šeimų renkasi ekologišką ir kūrybišką būdą papuošti šventinį stalą – margučius dažo natūraliomis priemonėmis. Natūraliai dažyti margučiai ne tik gražūs ir unikalūs, bet ir draugiški aplinkai bei saugūs vaikams.
Šiemet Velykoms paruoškite gražius, natūraliai dažytus margučius, kurie žavės savo raštais ir sodria spalva. Juos pagaminti – paprasčiau, nei manote! Pakanka turėti svogūnų lukštų, šiek tiek sukarpyto popieriaus ir vieną ypatingą, dar močiutės naudotą papildomą ingredientą. Skaitykite toliau ir sužinokite, kas tai per ingredientas ir kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti šiuos įspūdingus Velykų margučius.
Tas slaptasis ingredientas yra arbata!
Jums reikės:
- Svogūnų lukštų
- 80 g kinrožių arbatos
- 50 ml acto + acto kiaušiniams nuplauti
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- Sukarpyto popieriaus
- Marlės
- Žirklių
- Siūlų
Dažymo eiga:
- Pirmiausia dubenyje paruoškite svogūnų lukštus.
- Tada paimkite popierių. Kelis kartus jį sulenkite ir sukarpykite mažesnėmis plonomis juostelėmis. Sudėkite jas prie svogūnų lukštų.
- Paimkite kiaušinius ir nuplaukite juos actu.
- Tuomet sudėkite juos ant marlės, aplink sluoksniuokite svogūnų lukštus ir popierių, ir apvyniokite su marle. Sutvirtinkite siūlu. Taip paruoškite visus kiaušinius.
- Likusius svogūnų lukštus ir popierių sudėkite į puodą. Ant viršaus sudėkite paruoštus kiaušinius. Ir užpilkite juos vandeniu.
- Įberkite kinrožių, šaukštą druskos, įpilkite acto. Švelniai išmaišykite ir leiskite užvirti.
- Tada pavirkite 10 minučių ir atidėkite į šalį.
- Palikite kiaušinius taip pastovėti 40 minučių.
- Po 40 minučių kiaušinius įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir leiskite jiems 2 minutes pamirkti.
- Išvyniokite kiaušinius ir padėkite juos ant popierinių rankšluosčių. Galiausiai visus Velykinius margučius patepkite augaliniu aliejumi, kad jie gražiai blizgėtų.
Visą procedūros eigą galite peržiūrėti pridėtame vaizdo įraše. Sėkmės!
Šaltinis Youtube.com

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.