Penktadienis, 21 kovo, 2025

Naujausi

Gamindami žiedinius kopūstus, įdėkite vieną produktą. Tai bus puikus pokytis, kurį pajus visi!

Ši daržovė – ne tik soti ir pilna vitaminų, bet ir labai gero skonio. Ji yra daugelio skanių patiekalų sudedamoji dalis, todėl mūsų virtuvėse yra labai dažnas svečias. Tačiau tai, kas tikrai atbaido, kad žiedinių kopūstų gaminimas nėra vienas maloniausių procesų. Kaip ir kopūstai, taip ir žiediniai kopūstai skleidžia savotišką ir nemalonų kvapą, kuris jaučiamas visuose namuose. Ar yra koks nors būdas to išvengti?

Ar įmetę žalius žiedinius kopūstus į puodą nustatėte laikmatį ir greitai išbėgote iš virtuvės? Jei turėjote galimybę – ar skubiai ją uždarėte, kad kvapas nepasklistų po visą butą, o po to gerai išvėdinote kambarį? Žiedinių kopūstų gaminimas nebūtinai turi pareikalauti tokių aukų!

Kaip neutralizuoti verdamų žiedinių kopūstų kvapą?

Jei pasinaudosite šia gudrybe, žiediniai kopūstai ne tik nustos skleisti nemalonų kvapą, bet ir taps baltesni. Į vandenį, kuriame verdate šią daržovę, tereikia įpilti pusę stiklinės pieno! Tai toks mažas kiekis, o jo poveikis bus toks įspūdingas! Taip žiediniai kopūstai taps patrauklesni ir juos paruošite kur kas malonesnėse sąlygose.

Ar ką tik baigėsi pienas?

Į puodą su verdančiais žiediniais kopūstais įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos – tai taip pat neleis sklisti nemaloniam kvapui, o daržovės taps traškesnės ir aromatingesnės.

Ne tik verta, bet netgi PRIVALOTE virti žiedinius kopūstus kartu su bet kuriuo iš šių priedų. Juk dėl jų žiediniai kopūstai atrodys geriau ir skaniau, o juk negalima paneigti, kad „valgome akimis“ 😉. Kuo baltesni ir aromatingesni, tuo labiau norisi juos valgyti.

 

Šį triuką turėtų žinoti kiekvienas žiedinių kopūstų gerbėjas. Būtinai pasidalinkite šiuo patarimu su draugais – tai tikrai padės jiems išvengti nemalonios kvapų patirties.

Kaip išsaugoti žiedinių kopūstų traškumą?

Be kvapo neutralizavimo, svarbu ir tinkamai paruošti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų traškūs ir skanūs. Jei nenorite, kad jie per daug suminkštėtų ir prarastų savo tekstūrą, stenkitės jų nepervirti. Geriausia juos virti ne ilgiau kaip 5–7 minutes, o jei norite dar traškesnių – iškart po virimo perpilkite šaltu vandeniu arba trumpai panardinkite į ledinį vandenį. Šis metodas padeda išsaugoti tiek daržovių struktūrą, tiek patrauklią išvaizdą, todėl žiediniai kopūstai išliks gardūs bet kuriame patiekale.

Nuotraukos @Canva

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---