Šeštadienis, 25 sausio, 2025

Naujausi

Ekspertai papasakojo, kokie šašlykai yra naudingiausi

Šašlykai – vienas tų patiekalų, kuriuo skubame pasimėgauti atšilus orams. Šį patiekalą mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji, o jo aromatas niekada nepalieka abejingų. Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad tokiu patiekalu vertėtų mėgautis saikingai, o esant tam tikriems negalavimams šašlykų geriausia vengti.

Žmonės, sergantys pepsine opa, slankiojančia diafragmos stemplės angos išvarža ir pan. turėtų atsisakyti tokio maisto. Taip pat vertėtų vengti persivalgymo, kuris pasireiškia diskomfortu skrandžio srityje. Apie tai papasakojo gastroenterologė Olga Listopadova ir virtuvės šefas Dmitrijus Voločajevas. Ekspertai teigia, kad naudingiau rinktis vištienos šašlyką.

Per dieną galite suvalgyti tris vidutinio dydžio vištienos šašlyko gabalėlius.

Marinavimui galite naudoti svogūnus, prieskonius, mineralinį vandenį. Venkite acto, padažų, cukraus pagrindu pagamintų marinatų ir konservantų.

Taip pat naudingas šašlykas iš daržovių, tačiau svarbu šio patiekalo neperkepti.
Per didelis terminis apdorojimas sunaikina vitaminus, mineralus, taip pat sukelia kancerogenų susidarymą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---