Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

Dažna klaida gaminant kakavą: nedarykite to

Daugelis žmonių mano, kad kakavos gaminimas nėra sudėtingesnis nei arbatos ar kavos ruošimas.  Ir iš tikrųjų taip, bet viena dažna klaida viską sugadina.

Kokia tai klaida?

Negerai, kai kakavos milteliai pilami į verdantį pieną. Tokiu atveju galite pamiršti sodrų šokolado skonį ir mėgstamą aromatą, būdingą gėrimams kavinėje. Pačiame gėrime atsiras gumuliukų, o paviršiuje susidarys pieno plėvelė, kuri daugeliui nepatinka.

Yra dar viena klaida, susijusi su kakavos virimu. Pirmiausia milteliai supilami į puodelį, o po to užpilami virintu pienu ir pagal skonį pridedama cukraus. Šis variantas taip pat neteisingas. Šiuo atveju kakavos skonis iki galo neatsiskleidžia.

Kaip reikėtų daryti?

Patyrę virėjai rekomenduoja pirmiausia kakavos miltelius sumaišyti su cukrumi. Tada dėti mišinį į puodą, užpilti karštu vandeniu, tada užkaisti puodą ant viryklės. Viską užvirinti, o tada užpilti karštu pienu. Gėrimas dar šiek tiek pašildomas, o tada nukeliamas nuo ugnies ir imamas plaktuvas arba mikseris. Gėrimas plakamas, kol paviršiuje atsiranda putų. Viskas – tobula kakava yra paruošta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sėkmingiausias mėnuo 2025 metais kiekvienam Zodiako ženklui

Avinas — 2025 m. vasaris Jūsų sėkmingiausias mėnuo bus vasaris. Žvaigždės suteiks jums energijos įgyvendinti ambicingiausius planus, o kliūtys tarsi išnyks, palikdamos vietos sėkmei. Klausykitės...

Skalbiniai po skalbimo skleidžia nemalonų kvapą? Šis triukas padės iš karto ir nieko nekainuos!

Ar jums pažįstama situacija, kai ką tik išskalbtų skalbinių kvapas neprimena gaivumo, o verčiau kelia nusivylimą? Tai yra dažna problema, su kuria susiduria daugelis...
---