Sekmadienis, 26 sausio, 2025

Naujausi

Atnaujinkite keptuvę vos per 10 minučių: rezultatas jus tikrai nustebins

Keptuvę naudojame kasdien: joje ne tik kepame, bet ir šildome maistą. Nors kas kartą išplauname keptuvės vidų, tačiau ne visada pasirūpiname jos dugno švara. Sužinokite, kaip greitai ir efektyviai išvalyti keptuvės dugną: jūsų keptuvė ir vėl atrodys tarsi nauja.

Keptuvė – pagrindinė maisto ruošimo priemonė. Jei keptuvę tinkamai prižiūrėsite, ji jums tarnaus ne vienerius metus. Vis dėlto, dažnai nutinka taip, kad ant keptuvės dugno lieka maisto likučių ar išdžiūvusių riebalų, kuriuos pašalinti gali būti tikrai nelengva.

Kaip išvalyti keptuvės dugną?

Tikrai verta išbandyti natūralias priemones, kurios padės sutaupyti laiko ir pinigų. Taip pat svarbu žinoti, iš kokios medžiagos keptuvė pagaminta, ir kokiai viryklei ji skirta. Rinkoje galime rasti ketaus, keraminių, nelimpančio paviršiaus ir nerūdijančio plieno keptuvių. Kiekviena šių keptuvių reikalauja skirtingos priežiūros, todėl būtina į tą atsižvelgti. Taip pat  nereikėtų skubėti valymo priemones bandyti ant didelio keptuvės ploto, nes tai gali pažeisti jos dangą.

Kepimo soda

Keptuvės dugno valymas su soda yra natūralus ir efektyvus būdas, tinkantis bet kokio tipo paviršiams. Jums reikia tik kepimo sodos ir vandenilio peroksido. Pirmiausia sumaišykite dubenyje 6 arbatinius šaukštelius kepimo sodos su vandenilio peroksidu iki vienalytės masės. Ištepkite šia priemone keptuvės dugną ir leiskite 10 minučių pastovėti. Praėjus šiam laikui, tereikia nuvalyti priemonę kempine ar skudurėliu. Galiausiai nuplaukite keptuvę po tekančiu vandeniu.

Citrinų rūgštis

Citrinų rūgštis gali būti naudojama įvairių paviršių valymui. Keptuvės dugnas – taip pat ne išimtis. Vieną arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ištirpinkite vandenyje ir užvirinkite dideliame puode. Įdėkite keptuvę ir palikite kelias valandas pamirkti. Galiausiai tiesiog nuplaukite ištirpusius riebalus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---