Daugeliui žmonių, norinčių numesti svorio, perėjimas prie tinkamos mitybos asocijuojasi su varginančiu kalorijų skaičiavimu ir nesibaigiančiu kiekvieno produkto svėrimu.
Laimei, yra keletas gudrybių, kurių verta griebtis norint pereiti prie mitybos be kasdienės stebėsenos ir savęs prievartavimo.
- Pabandykite „lėkštės metodą“ su savimi
Užuot svėrę maistą ir skaičiavę kalorijas, turėtumėte padalyti savo lėkštę į keturias dalis, kurių kiekvienai reikia skirtingo turinio: vienai – baltymų (mėsa, varškė, kiaušiniai, pupelės ir t. t.), antrai – sudėtinių angliavandenių (grūdai, krakmolingos daržovės), dar dviem – daržovių ir vaisių.
- Iš anksto apgalvokite savo valgiaraštį
Gerai maitintis – reiškia įvairiai maitintis. Jums bus naudinga vartoti daug baltymų, angliavandenių ir sveikų riebalų – todėl verta apgalvoti, ką valgysite pusryčiams, pietums ir vakarienei visą ateinančią savaitę.
- Užkandžiai – pagal planą
Ta pati taisyklė galioja ne tik pagrindiniams patiekalams, bet ir užkandžiams. Jei iškeliaujate ilgesniam laikui, vietoj greitojo maisto užkandžių pasiimkite pietų dėžutę, į kurią galite įsidėti vaisių, daržovių ar namuose pagamintą užkandį.
- Greitam maistui ištarkite griežtą ne!
Kodėl verta vengti perdirbtų pusfabrikačių? Viskas labai paprasta: juose dažnai būna per daug druskos, cukraus ir riebalų. Vietoj to į savo racioną įtraukite kuo mažiau apdorotus maisto produktus.
- Valgykite tik prie stalo
Valgydami nuo patogios sofos ir žiūrėdami mėgstamą televizijos laidą arba eidami, stengdamiesi nepavėluoti į darbą, kur kas dažniau galite persivalgyti.