Gaminant maistą keptuvėje gana dažnai tenka gramdyti pridegusius maisto produktus. Deja, gana dažnais atvejais tai reikalauja tikrai nemažai pastangų, tačiau tam tikros priemonės gali padėti viską atlikti gerokai greičiau ir paprasčiau. Jums visai nebūtina pirkti brangių cheminių priemonių: pridegusią keptuvę galite išvalyti ir naudodami tam tikrus kiekvienoje virtuvėje randamus produktus. Taigi, kurie jų yra patys veiksmingiausi?
Citrinos rūgštis
Nedidelį citrinos rūgšties paketėlį ištirpinkite vandenyje ir užvirinkite. Supilkite mišinį ant apdegusios keptuvės dugno ir palikite kelias valandas pastovėti. Praėjus šiam laikui nušveiskite kempine ir nuskalaukite.
Actas
Supilkite actą į dubenį ar kriauklę ir panardinkite į jį keptuvę. Palikite valandą pastovėti. Apdegusį paviršių pabarstykite druska ir įlašinkite kelis lašus indų ploviklio. Kempinėle arba indų plovikliu pašalinkite nešvarumus.
Vandenilio peroksidas
Dubenyje sumaišykite sodą su vandenilio peroksidu. Gauta pasta kruopščiai ištepkite keptuvės dugną ir palikite valandą pastovėti. Nušveiskite ir nuskalaukite vandeniu.
Kečupas
Kečupas yra ne tik skanus padažas, bet ir puikus valiklis. Užtepkite jo ant keptuvės dugno ir palikite kelias valandas pastovėti (galite palikti per naktį). Kečupas suminkštins visus nešvarumus, todėl juos kur kas paprasčiau nušveisite.
Minėti valymo būdai tinka bet kokioms keptuvėms (nesvarbu, iš kokių medžiagų jos pagamintos) apatinei daliai valyti. Jei pašalinti degėsius yra pernelyg sudėtinga, galite naudoti grandiklį. Žinoma, visada geriausia neleisti kauptis suodžiams, ir keptuvę reguliariai valyti. Po maisto gaminimo pamirkykite keptuvę šiltame vandenyje su indų plovikliu, ir tuomet šiek tiek pašveiskite.