Sekmadienis, 12 sausio, 2025

Naujausi

3 klaidos, kurias daugelis daro raugdami agurkus: daržovės niekada nebus traškios

Jei pastebėjote, kad konservuoti agurkai nesigauna traškūs ir skanūs, o minkšti ir tirpstantys rankose, gali būti keletas priežasčių.

1. Neteisinga veislė

Ne visi žalumynai vienodai tinkami marinavimui ir raugimui. Idealus variantas yra mažo dydžio, tamsiai žalios spalvos vaisiai, išmarginti gumbais su juodais spygliais. Taip pat svarbu skaityti, kas nurodyta ant sėklų pakelio.

2. Jokio mirkymo

Ar norite, kad traškėjimas užpildytų visą kambarį, kai nukandate raugintą agurką? Tuomet laikykitės šio veiksmų plano: skinti, rūšiuoti, mirkyti.

Prieš marinavimą agurkai turi pabūti šaltame vandenyje bent 4–5 valandas. Skystį rekomenduojama keisti arba net į jį įdėti ledo kubelių.

3. Netinkama druska

Ne visa druska tinka sūdyti. Produktas, ant kurio pakuotės yra užrašyta „Ekstra“, „Joduota“, „Su fluoru“, „Smulki“, pilti į stiklainius netinka.

Rinkitės klasikinę stambią akmens druską, tada jūsų agurkai visada bus verti pagyrų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sėkmingiausias mėnuo 2025 metais kiekvienam Zodiako ženklui

Avinas — 2025 m. vasaris Jūsų sėkmingiausias mėnuo bus vasaris. Žvaigždės suteiks jums energijos įgyvendinti ambicingiausius planus, o kliūtys tarsi išnyks, palikdamos vietos sėkmei. Klausykitės...

Skalbiniai po skalbimo skleidžia nemalonų kvapą? Šis triukas padės iš karto ir nieko nekainuos!

Ar jums pažįstama situacija, kai ką tik išskalbtų skalbinių kvapas neprimena gaivumo, o verčiau kelia nusivylimą? Tai yra dažna problema, su kuria susiduria daugelis...
---