Ieškote ypatingo patiekalo savaitgalio pietums? Šis kreminis makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriais tikrai nuvils iš kojų jūsų šeimą ar svečius. Patiekalas idealiai suderina skirtingus sūrius, rūkytas dešreles ir saulėje džiovintus pomidorus.

Makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriu: receptas
Ingredientai:
- 500 g vidutinio dydžio kriaukelių formos makaronų
- 350 g itališkų rūkytų vištienos dešrelių
- 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 150 g parmezano sūrio
- 225 g mocarelos sūrio
- 115 g ožkos sūrio
- 225 g rikotos sūrio
- 225 g buratos sūrio
Padažui:
- 8 v.š. sviesto
- 6 v.š. miltų
- 250 ml vištienos sultinio
- 750 ml grietinėlės
- 3 v.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. raudonųjų pipirų dribsnių
- Juodieji pipirai pagal skonį
- 1,5 a.š. druskos
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C
- Sutepkite 23×33 cm kepimo formą sviestu
- Supjaustykite dešreles plonomis riekelėmis
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką
- Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus
- Sutarkuokite sūrius
- Užvirinkite pasūdytą vandenį
- Virkite makaronus 2-3 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nusunkite ir palikite puode
- Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 v.š. sviesto. Pakepinkite svogūnus iki skaidrumo (3-5 min.)
- Sudėkite česnaką, dešreles ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8-10 minučių, kol dešrelės apskrus
- Sudėkite į puodą su makaronais
- Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Įmaišykite pomidorų pastą ir miltus. Maišydami kepkite 1-2 minutes
- Pamažu supilkite sultinį ir grietinėlę. Virkite maišydami apie 10 minučių, kol padažas sutirštės
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite:
- Raudonųjų pipirų dribsnius
- Juoduosius pipirus
- Druską
- 1 puodelį parmezano
- Mocarelą
- Ožkos sūrį
- Sumaišykite padažą su makaronais ir dešrelėmis
- Pusę mišinio supilkite į kepimo formą. Uždėkite rikotos gabaliukus. Užpilkite likusius makaronus
- Viršų papuoškite:
- Buratos gabaliukais
- Likusiu parmezanu
- Kepkite 25-30 minučių, kol apkeps ir burbuliuos
- Palikite pastovėti 10 minučių
Patarimai
- Sūrius tarkuokite patys, nenaudokite jau tarkuotų
- Buratą ant viršaus dėkite nedideliais gabaliukais
- Prieš dedant ožkos sūrį, leiskite jam pasiekti kambario temperatūrą
- Norint aštresnio skonio, galima pridėti daugiau raudonųjų pipirų
- Likusį patiekalą galima užšaldyti iki 3 mėnesių
Šaltinis: https://www.thepioneerwoman.com
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
