Sekmadienis, 23 vasario, 2025

Naujausi

Makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriu: patiks visai šeimai

Ieškote ypatingo patiekalo savaitgalio pietums? Šis kreminis makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriais tikrai nuvils iš kojų jūsų šeimą ar svečius. Patiekalas idealiai suderina skirtingus sūrius, rūkytas dešreles ir saulėje džiovintus pomidorus.

Makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriu: receptas

Makaronų apkepas su vištiena ir penkių rūšių sūriu: receptas

Ingredientai:

  • 500 g vidutinio dydžio kriaukelių formos makaronų
  • 350 g itališkų rūkytų vištienos dešrelių
  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 150 g parmezano sūrio
  • 225 g mocarelos sūrio
  • 115 g ožkos sūrio
  • 225 g rikotos sūrio
  • 225 g buratos sūrio

Padažui:

  • 8 v.š. sviesto
  • 6 v.š. miltų
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 750 ml grietinėlės
  • 3 v.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. raudonųjų pipirų dribsnių
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • 1,5 a.š. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C
  2. Sutepkite 23×33 cm kepimo formą sviestu
  3. Supjaustykite dešreles plonomis riekelėmis
  4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką
  5. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus
  6. Sutarkuokite sūrius
  7. Užvirinkite pasūdytą vandenį
  8. Virkite makaronus 2-3 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nusunkite ir palikite puode
  9. Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 v.š. sviesto. Pakepinkite svogūnus iki skaidrumo (3-5 min.)
  10. Sudėkite česnaką, dešreles ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8-10 minučių, kol dešrelės apskrus
  11. Sudėkite į puodą su makaronais
  12. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Įmaišykite pomidorų pastą ir miltus. Maišydami kepkite 1-2 minutes
  13. Pamažu supilkite sultinį ir grietinėlę. Virkite maišydami apie 10 minučių, kol padažas sutirštės
  14. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite:
    • Raudonųjų pipirų dribsnius
    • Juoduosius pipirus
    • Druską
    • 1 puodelį parmezano
    • Mocarelą
    • Ožkos sūrį
  15. Sumaišykite padažą su makaronais ir dešrelėmis
  16. Pusę mišinio supilkite į kepimo formą. Uždėkite rikotos gabaliukus. Užpilkite likusius makaronus
  17. Viršų papuoškite:
    • Buratos gabaliukais
    • Likusiu parmezanu
  18. Kepkite 25-30 minučių, kol apkeps ir burbuliuos
  19. Palikite pastovėti 10 minučių

Patarimai

  • Sūrius tarkuokite patys, nenaudokite jau tarkuotų
  • Buratą ant viršaus dėkite nedideliais gabaliukais
  • Prieš dedant ožkos sūrį, leiskite jam pasiekti kambario temperatūrą
  • Norint aštresnio skonio, galima pridėti daugiau raudonųjų pipirų
  • Likusį patiekalą galima užšaldyti iki 3 mėnesių

Šaltinis: https://www.thepioneerwoman.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Valgyti ar nevalgyti: ar saugu sveikatai vartoti lašinių odą?

Lašiniai yra tradicinis ukrainiečių virtuvės produktas, kuris yra labai populiarus. Tačiau aplink lašinių odos vartojimą yra daug ginčų ir mitų. Vieni mano, kad ji...

Reguliarus lytinis gyvenimas teigiamai veikia širdį ir padeda išvengti ligų

Bučiniai, seksas, emocinis artumas ir visas lytinis gyvenimas tiesiogiai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Netgi seksas po širdies smūgio gali būti naudingas sveikimui. Bučinių nauda...
---