Skanus ir kvapnus patiekalas.
Sudedamosios dalys:
- Žiediniai kopūstai
- Druska – pagal skonį
Tešlai:
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai
- Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
Padažui:
- Majonezas
- Česnakai pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Kopūstus išskirstykite žiedynais ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite apie 5 minutes.
- Išimkite virtus kopūstus ir palikite atvėsti.
- Tešlai išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir šiek tiek šviežių krapų. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Tešla neturi būti per skysta.
- Kiekvieną žiedyną panardinkite į tešlą ir kepkite ant mažos ugnies iš visų pusių, kol apskrus.
- Padažui sumaišykite majonezą ir smulkintą česnaką.
- Žiedinius kopūstus patiekite su padažu.
Skanaus!