Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Žiedinių kopūstų užkepėlė su įvairiausiais priedais ir kreminiu parmezano padažu

Tai iš tiesų labai skanu!

Sudedamosios dalys:

  • Žiediniai kopūstai – 1 didelė galva
  • Šampinjonai – 250 g
  • Rūkyta šoninė – 300 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Parmezano sūris – 70 g
  • 22 % grietinėlė – 1 stiklinė
  • Paprikos prieskoniai – 1 šaukštelis
  • Čili prieskoniai – 1/2 šaukštelio
  • Provanso žolelės – 1 šaukštelis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai

Paruošimo eiga:

  1. Suskirstykite žiedinio kopūsto kekę į mažesnius žiedynus ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Supjaustykite rūkytą šoninę plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrus.
  3. Grybus supjaustykite stambesniais gabalėliais.
  4. Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  5. Kiaušinius ir grietinėlę sumaišykite su paprikos ir čili prieskoniais, juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite tarkuotą parmezano sūrį ir provanso žoleles.
  6. Įmaišykite į šį mišinį žiedinius kopūstus bei grybus ir sudėkite viską į kepimo skardą. Ant viršaus paskleiskite keptą šoninę, užpilkite padažą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Apšlakstykite šoninės sultimis iš keptuvės arba alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite 200° C temperatūroje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---