Tarsi tiesiai iš konditerijos parduotuvės!
Lengvas, burnoje tirpstantys Marshmallow zefyrai yra vienas iš populiariausių skanėstų aukščiausios klasės kepyklų lentynose, jie labai tinka prie arbatos ar kavos. Kita vertus, mes juos galime pasigaminti iš trijų pagrindinių ingredientų vos per 15 minučių namų virtuvėlėje.
Sudedamosios dalys:
- Želatina – 10 g
- Vanduo – 60 + 60 ml
- Cukrus – 220 g
- Citrinų sultys – 20 g ( nebūtinai)
- Cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Želatiną užpilkite 60 ml vandens, išmaišykite ir palikite brinkti tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Kepimo indą ištepkite vandeniu ir uždenkite maistine plėvele, tada patepkite augaliniu aliejumi.
- Jei mėgstate rūgštesnį deserto skonį, puode sumaišykite cukrų su 60 ml vandens ir citrinos sultimis arba žiupsneliu citrinos rūgšties. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės lengvai virti.
- Vandens vonelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną, kol ji taps skysta. Plona srovele supilkite cukraus sirupą, nuolat maišydami nedideliu greičiu įjungtu elektriniu mikseriu. Po to dar 8-9 minutes plakite indo turinį dideliu greičiu, kol masė taps puri. Jei norite, įmaišykite maistinių dažų ir dar kartą gerai išplakite mikseriu.
- Išplaktą masę paskirstykite ant maistinės plėvelės paruoštoje formoje, uždenkite maistinės plėvelės sluoksniu, taip pat pateptos augaliniu aliejumi, ir palikite šaldytuve sustingti 2-3 valandoms.
- Sumaišykite vieną valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo su tokiu pat kiekiu cukraus pudros. Pusę mišinio supilkite ant darbo stalo, ant viršaus atsargiai sudėkite zefyrus ir apibarstykite kita puse mišinio. Tuomet zefyrai nelips prie rankų ir juos bus lengviau supjaustyti nedidelėmis porcijomis.
Paruošti gardūs naminiai zefyrai su lengva rūgštele, kurie neištirps kambario temperatūroje!
Vaizdo įrašo medžiaga:
Mėgaukitės su karštu arbatos gėrimu!