Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Žaibišku greičiu paruošiama vakarienė: ir sotu, ir skanu

Šis receptas jus tikrai sužavės paprastumu ir nuostabiu skoniu. Nors kotletus teks kepti orkaitėje maždaug pusvalandį, tačiau iki tol sugaišite visai nedaug laiko. Reikės skirti vos kelias minutes vakarienės ruošimui, o tuomet visą darbą atliks orkaitė.

Šiuos kotletus galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą su garnyru arba kaip užkandį. Ingredientai yra visai paprasti, o kotletai yra sotūs ir sultingi.

Jums reikės:

  • 500 g maltos mėsos
  • 1 arb. š. druskos, pipirų ir itališkų žolelių
  • 2 virtų kiaušinių
  • 100 g lydyto sūrio
  • 1 pomidoro
  • 1 valg. š. majonezo

Kaip gaminti?

Maltą mėsą gerai išminkykite. Įberkite druskos, pipirų ir itališkų žolelių, išmaišykite.

Atskirame inde sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, įmaišykite lydytą sūrį.

Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į kiaušinių-sūrio mišinį.

Pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite majonezo. Maišykite, kol gausite vienalytę masę.

Kepimo formą išklokite folija. Sudėkite suformuotus kotletus, o ant viršaus dėkite kiaušinių mišinio.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug  pusvalandį. Galite patiekti karštus ar atvėsintus: bet kuriuo atveju skonis bus puikus.

Puikus receptas, tiesa? Jei norite paruošti sočią vakarienę, jums tikrai nereikia kelias valandas sukinėtis virtuvėje. Šis patiekalas puikiai dera su šviežių daržovių salotomis ar kitais garnyrais. Skanaus!

Pastaba: jei nemėgstate majonezo ir nenorite jo naudoti gamindami šį patiekalą, tiesiog pakeiskite majonezą graikišku jogurtu. Jame mažiau riebalų, be to, jo skonis yra ne toks ryškus kaip majonezo.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---