Prisimenu žagarėlių kvapą, kuris man asocijuojasi su vasaros atostogomis pas močiutę kaime. Paruoškite šiuos traškius žagarėlius ir pradžiuginkite savo artimuosius!
Skanūs žagarėliai pagal paprastą receptą, kurį radome internete.
Jums reikės:
- 300 g paprastų miltų
- 2 kiaušinių
- 50 ml pieno
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 50 g sviesto
Kepimui:
- Rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Mano močiutė rekomenduoja į tešlą įpilti 30 ml brendžio arba romo, kad žagarėliai taptų dar traškesni ir nesugertų aliejaus!
Gaminimo eiga:
Kiaušinius, pieną, druską ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą sudėkite į gilų dubenį.
Gerai išmaišykite plaktuvu.
Palaipsniui suberkite persijotus miltus.
Pirmiausia tešlą išmaišykite maišytuvu, tada perkelkite ant stalo.
Minkykite tešlą rankomis.
Šis procesas trunka apie 10 minučių.
Tešla turi būti lygi, elastinga ir nelipni.
Sudėkite tešlą į lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pailsėti.
Ant aliejumi patepto stalo iškočiokite 1-2 mm storio lakštą.
Supjaustykite tešlą skersai maždaug 3 cm pločio juostelėmis.
Tada padalinkite visas tešlos juosteles į dar 3 dalis.
Kiekvienos juostelės viduryje padarykite kelių centimetrų ilgio įpjovas.
Tada vieną iš galų du kartus perkiškite per skylutę, kad gautumėte susuktą žagarėlio formą.
Ant vidutinės ugnies kepkite žagarėlius dideliame kiekyje įkaitinto aliejaus maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol apskrus.
Sudėkite juos į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Atvėsusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.
Galite patiekti.
Mėgaukitės!