Žiemos neįsivaizduojame be kvapnių kepinių su cinamonu. Štai kodėl šiandien turime vieną puikų receptą iš „YouTube“ kanalo, kuris patiks visiems – ir mažiems, ir dideliems.
Kai artimieji paragaus šių nepakartojamų cinamono skanėstų, jie nešios jus ant rankų!
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštelių sviesto (25 g)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių (14 g)
- 90 g cukraus
- 110 ml pieno, vandens arba apelsinų sulčių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 340 g paprastų miltų
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
- Cinamono
Gaminimo eiga:
Į dubenį išmuškite kiaušinius, įdėkite šaukštą sviesto, suberkite kepimo miltelius ir cukrų.
Viską užpilkite pienu (arba apelsinų sultimis ar vandeniu).
Dabar įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir palaipsniui suberkite miltus.
Užmaišykite vientisą, kompaktišką tešlą, kurią supjaustykite į dvi dalis.
Pirmąją dalį padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio.
Tešlą iškočiokite į maždaug 27 cm skersmens ir apie 0,5 cm storio blyną.
Tada supjaustykite platesnėmis juostelėmis, kurias perpjaukite į dar kelias trumpesnes dalis.
Suformuokite žagarėlius – tešlos juostelės viduryje įpjaukite ir vieną galą perverkite pro ją ir apverskite.
Į keptuvę įpilkite daug aliejaus.
Leiskite aliejui įkaisti. Į aliejų įmeskite tešlos gabalėlį.
Jei jis iškils – aliejus yra pakankamai įkaitęs ir galite kepti.
Žagarėlius kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Dabar žagarėlius apvoliokite cukraus pudros su cinamono mišinyje, ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: