Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Vyšnių uogienė: kaip lengvai ją paruošti ir išgauti išskirtinį skonį?

Neįtikėtinai skanūs kepiniai su pikantišku rūgštumu, būdingu vyšnioms, gali užkariauti net reikliausius gurmanus. Nieko daugiau, tik uogų gabalėliai permatomoje želė pavidalo masėje. Tokia uogienė gali būti patiekiama su arbata arba panaudojama kaip įdaras kepiniams.

Reikės:

  • 1 kg vyšnių be kauliukų
  • 500-700 g cukraus

Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kotelius ir kauliukus ir sutrinkite. Svarbu nepersistengti, kad liktų ir uogių gabalėlių.

Dėkite ant ugnies, užvirkite ir leiskite masei virti 20 minučių. Neuždenkite dangčiu. Pašalinkite susidariusias putas.

Sudėkite cukrų į vyšnias, verdančias savo sultyse, ir virkite dar 20 minučių. Kiekvienam vyšnių kilogramui tenka 500–700 g cukraus. Daug kas priklauso nuo individualaus skonio ir nuo vyšnių sultingumo. Nepamirškite pašalinti putų, kol uogienė verda. Kol karšta, vyšnių masė atrodo per skysta, bet ji pasitaisys, kai tik uogienė atvės.

Belieka sudėti į sausus, sterilizuotus stiklainius ir padėti į laikymo vietą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sekmadienio romantinis horoskopas (Balandžio 20 d.): Paruoškite savo širdį—trys zodiako ženklai įsitraukia į aistringus pokyčius!

Ar visata jums šiandien siunčia ypatingą žinutę? Pasiruoškite iššifruoti žvaigždes ir sužinoti, kas parašyta jūsų kosminiame scenarijuje! 🌜 Patikrinkite šiandienos horoskopą žemiau. ♒ Vandenis...

Kaip sužinoti, ką žmogus jums jaučia: 3 psichologiniai triukai

Mes visada tikimės nuoširdžių žmonių jausmų savo atžvilgiu, tačiau dažnai klystame – mus apgauna arba patys save apgauname. Siūlome jums 3 mažas psichologines gudrybes,...
---