Ketvirtadienis, 16 sausio, 2025

Naujausi

Kaip pasigaminti meilę gyventi pažadinančią vyšnių uogienę?

Mano požiūris į vyšnias niekada neapsiribojo vien tik kompotu. Tiesą sakant, kartą iš jų net gaminau pyragą. Tačiau niekada nedrįsau daugiau su jomis kaip nors eksperimentuoti. Man nepatinka tokia stipri rūgštelė. Tiksliau tariant, nepatiko, kol draugė mane pavaišino naminiu vyšnių džemu. Aš juo labai susižavėjau! Tuomet iš karto nusprendžiau sužinoti, kaip pasigaminti vyšnių uogienę.

Šiame straipsnyje pasidalysiu paprastu vyšnių uogienės receptu. Taip pat papasakosiu, ko galima pridėti į uogienę, kad patiekalo skonis būtų įdomesnis. Bus tikrai skanu!

KAIP PASIGAMINTI VYŠNIŲ UOGIENĘ

Norint pasigaminti vyšnių uogienę, reikia tik 3 pagrindinių ingredientų. Jei skanėstą ruošiatės gaminti pirmą kartą, nesijaudinkite. Garantuoju, kad viskas bus gerai. Svarbiausia aiškiai laikytis visų nurodymų.

Beje, šį receptą radau garsaus ukrainiečių virtuvės šefo Eugenijaus Klopotenkos tinklaraštyje. Patariu apsilankyti jo puslapyje, jei jums taip pat patinka gaminti paprastus ir neįprastus patiekalus.

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 1 kg vyšnių be kauliukų
  • 600 g cukraus
  • 2 cinamono lazdelės

PARUOŠIMO EIGA:

Pirmiausia sterilizuokime stiklainius. Gerai juos nuplaukite po tekančiu vandeniu ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada stiklainius pašaukite į orkaitę. Kol jie sterilizuosis, gaminkite uogienę. Stiklainius galite sterilizuoti ir kitais būdais.

Vyšnias be kauliukų sudėkite į puodą storu dugnu. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Vyšnias palikite 15 minučių, kad jos išleistų savo sultis.

Tada į puodą įdėkite cinamono lazdeles. Vyšnias užvirinkite ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami būsimą uogienę.

Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Kai stiklainiai atvės, pastatykite juos į vėsią vietą. Viskas baigta!

Mano patarimas jums, kaip pasigaminti švelnią vyšnių uogienę

Kaip matote, vyšnių uogienę pagaminti labai paprasta ir galima tai padaryti labai greitai. Vienintelė problema gali kilti dėl stiklainių sterilizacijos, jei su ja susiduriate pirmą kartą. Galite tai daryti ne tik orkaitėje, bet ir garų pagalba. Šis metodas geriau pažįstamas mūsų šeimininkėms. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pastatyti stiklainius ir pripilti verdančio vandens 10-15 minučių bei uždėti dangtelį.

Stiklainiai taip pat sterilizuojami mikrobangų krosnelėje. Norėdami atlikti šiuo metodu, į švarius stiklainius supilkite vandenį, užpildydami maždaug trečdalį jų tūrio. Tada stiklainius 3-6 minutes įdėkite į mikrobangų krosnelę. Laikas priklauso nuo stiklainių dydžio. Sterilizuodami stiklainius įsitikinkite, kad jie nesiliečia vienas prie kito.

Jei nemėgstate uogienės su nesmulkintomis uogomis, galite drąsiai gaminti vyšnių džemą.

Beje, jei gaminant uogienę ar džemą recepte nėra nurodyta, kad reikia įdėti cinamono, aš vis tiek siūlau jo įdėti. Šis prieskonis praturtins vyšnių uogienės skonį. Svarbiausia išimti lazdeles prieš vyšnių smulkinimo etapą. Nors jei norite, galite naudoti maltą cinamoną. Nebijokite eksperimentuoti!

Apskritai, į uogienę galite dėti įvairių prieskonių. Pavyzdžiui, anyžių, imbiero, cinamono ir net aštriųjų pipirų. Esu tikra, kad pažįstamus skonius atrasite visiškai naujai. Ką manote?

Sakykite, ar jūs gaminate naminę uogienę iš sezoninių vaisių ir uogų? Būtų puiku, jei komentaruose pasidalintumėte savo firminiu receptu. Lauksiu jūsų receptų!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---