Gardi vynuogių uogienė, kuri taps tikru delikatesu žiemą…

1 min. skaitymo

Neįprastas delikatesas prie arbatos ir nuostabus pyragų įdaras, ir tai tiesiog labai skanu! Be to, kad vynuogių uogienė yra labai skani, ji taip pat ir labai sveika.

Jums reikės:

  • vynuogių – 1 kg.
  • 1 stiklinė vandens;
  • cukraus – 1,2 kg.

Kaip išvirti vynuogių uogienę:

  1. Vynuoges kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu, uogas atskirkite nuo šakelių.
  2. Keletą minučių palaikykite vynuoges karštame vandenyje ir ištraukite.
  3. Paruoškite sirupą: supilkite cukrų į vandenį, pastatykite ant viryklės, nuolat maišykite.
  4. Tuomet vynuoges užpilkite karštu cukraus sirupu ir 20 minučių virkite sirupe ant mažos ugnies.
  5. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 8 valandoms. Tada vėl užvirinkite ir virkite 40 minučių.
  6. Palikite atvėsti ir tada atskirkite uogas nuo sirupo, sudėkite vynuoges į švarius paruoštus stiklainius.
  7. Virkite sirupą dar 15 minučių (jau be uogų) ir supilkite ant uogų į stiklainius.
  8. Stiklainius užsukite, apverskite ir palikite vieną parą sausoje, šiltoje vietoje po antklode.
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *