Pirmadienis, 13 sausio, 2025

Naujausi

Vynuogės žiemai: paprasta pagaminti ir labai skanu

Rudenį – parduotuvių ir turgų prekystaliai yra pilni vynuogių. O jei auginate jas savo sode – visų šviežių vynuogių greičiausiai tikrai nesuvalgote, o išmesti jas – gaila.

Tačiau pagal šį puikų receptą galėsite paruošti vynuoges žiemai ir mėgautis jomis ištisus metus! Viską atlikti – labai paprasta ir greita, be to, tai nereikalauja jokių specialių žinių ar įgūdžių.

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite vynuogių kekes ir atskirkite jas nuo šakelių. Tamsias ir šviesias vynuoges geriausia atskirti ir sudėti į atskirus dubenėlius. Visas sugedusias vynuoges išmeskite ir pasilikite tik tinkamas vartoti.

Tuomet paruoškite švarius, sterilizuotus stiklainius su dangteliais. Sudėkite į juos vynuoges. 

Į stiklainius įpilkite vandens ir įdėkite po šaukštą cukraus. Uždarykite dangtelius ir gerai užveržkite.

Sudėkite stiklainius aukštyn kojomis į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Virkite apie 5 minutes.

Dėl tokio apdorojimo vynuogės išsilaikys daug ilgiau nei šviežios. Leiskite stiklainiams atvėsti ir laikykite juos tamsioje, vėsioje vietoje. Idealiausia – sandėliuke arba rūsyje, bet ne šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

10 ženklų, kad jūsų telefonas buvo nulaužtas. Kaip tai patikrinti dabar!

Išmanieji telefonai gali viską – nuo bankinių operacijų iki vaizdo skambučių ar išmaniųjų namų valdymo. Tačiau toks priklausymas nuo įrenginio gali atsigręžti prieš jus,...

Dirbtinis intelektas pakeis žmones: kas gali likti darbo iki 2030 metų

Dirbtinis intelektas (DI) sparčiai keičia pasaulį ir perrašo daugelio profesijų ateitį. Vis daugiau įmonių investuoja į procesų automatizavimą, siekdamos efektyvumo ir konkurencinio pranašumo, tačiau...
---