Būtinai pamėginkite šį receptą – nepasigailėsite!
Sudėtis:
3 puodeliai miltų
1 puodelis kefyro
2 kiaušiniai
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
0,5 šaukštelio sodos
1 šaukštas aliejaus
400 g sūrio
50 g sviesto
Gaminimas:
Į kefyrą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite cukrų, druską ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.
Išsijokite 2 puodelius miltų (palikite vieną puodelį miltų, kad būtų galima pridėti), įpilkite sodą, sumaišykite ir sudėkite į kefyro masę. Gerai išmaišykite.
Minkykite tešlą, vis įpildami truputį miltų, kol gausite minkštą tešlą, kuri gali išlaikyti savo formą. Tešla šiek tiek lips prie rankų.
Svarbiausia nepersistengti su miltais, kitaip chačiapuriai išeis kieti. Uždenkite tešlą servetėle ir palikite pastovėti.
Sūrį sutarkuokite, įmuškite į jį vieną kiaušinį ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Iš tešlos formuojame dešrą ir supjaustome ją į 9 dalis.
Iš kiekvienos tešlos dalies formuojame pyragą. Į vidurį įdėkite sūrio įdarą. Ir traukdami už pyrago galų, surinkite juos centre ir aklinai uždarykite.
Gautą maišą apverčiame ir po truputį pavoliojame, po to vėl apverčiame ir pavoliojame, bet ne per daug.
Kepkite chačiapurį karštoje keptuvėje iš abiejų pusių be aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Keptuvę galite uždengti dangčiu.
Paruoštą chačiapurį iš karto sutepkite sviestu.
Jei jums patiko receptas, pasidalykite juo su draugais!
Skanaus!