Šventinis vištienos vyniotinis

1 min. skaitymo

Jums reikės:

  • 200 g kietojo sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 2 svogūnų
  • 3 valg. š. grietinės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Sumalkite vištienos krūtinėlę ir vieną svogūną.
  2. Tarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine.
  3. Sūrio masę sudedame ant kepimo skardos (30×40 cm dydžio), uždengiame folija ir išlyginame masę mentele.
  4. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  15-20 min.
  5. Antrąjį svogūną susmulkinkite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Sumaišykite su malta vištiena. Įberkite druskos ir pipirų.
  6. Vištienos faršą dėkite ant iškeptos sūrio plutelės ir suvyniokite į ritinį.
  7. Apvyniokite keliais folijos sluoksniais ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  8. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir toliau kepkite.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *