Vištienos sparneliai gali tapti firminiu jūsų namuose ruošiamu patiekalu – tereikia žinoti kelias paprastas gudrybes, kurios užtikrins, kad iškepti sparneliai bus traškūs ir sultingi.
Jums reikės:
- 900 gramų vištienos sparnelių
- Šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sausų česnakų
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 450 ml alyvuogių aliejaus (tinka ir kitų rūšių augalinis aliejus)
Padažui:
- 80 ml Vorčesterio padažo
- 100 ml medaus
- 2 šaukštų sviesto
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?Vištienos sparnelius apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Suberkite prieskonius, išmaišykite. Palikite 15 minučių pastovėti.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite 450 mililitrų augalinio aliejaus. Sudėkite vištienos sparnelius ir kepkite ant stiprios ugnies 8 minutes.
Sparnelius perkelkite į atskirą indą.
Pagaminkite padažą: išlydykite 2 šaukštus sviesto, sumaišykite su 100 mililitrų medaus ir 80 mililitrų Vorčesterio padažo.
Paruoštą padažą užpilkite ant vištienos sparnelių ir patiekite.
Skanaus!