Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Kepame vištos sparnelius: skaniau nei grilyje kepta vištiena

Nustebinkite savo svečius!

Kepkite sparnelius keptuvėje iki skanaus traškumo ir patiekite su padažu, kuris suteiks toną visam patiekalui.

Ingredientai:

sparneliai – 1 kg
kiaušinis – 1 vnt.
sausas česnakas, džiovintas imbieras, pipirai, kepimo milteliai – po 1 arbatinį šaukštelį.
miltai, krakmolas, druska – po 2 valgomuosius šaukštus

Daržovių padažui:

saldieji pipirai – 1 vnt.
pomidoras – 1 vnt.
aitrioji paprika – 1 vnt.
kalendra – 50 g
česnakai – 3 skiltelės
alyvuogių aliejus – 40 ml
druska ir prieskoniai – pagal skonį

Gaminimas:

Vištienos sparnelius pabarstykite česnaku, imbieru, pipirais, suberkite miltus ir kepimo miltelius, tada įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Paruoškite padažą: visus padažui nurodytus ingredientus sutrinkite smulkintuvu į vienalytę masę. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir supilkite gautą masę.

Kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies, tada įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.

Supilkite padažą į atskirą dubenį.

Apkepkite sparnelius, kol jie taps traškūs, kaip gruzdinti.

Patiekite sparnelius su padažu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---