Vištienos krūtinėlė yra puikus baltymų, skaidulų ir vitaminų šaltinis. Vištiena yra liesas baltymų šaltinis, o brokoliai yra turtingi vitaminų C, K ir folio rūgšties. Citrininis padažas suteikia patiekalui gaivumo ir lengvumo.
Vištienos krūtinėlė vakarienei
Šis patiekalas puikiai tiks tiek kasdieninei, tiek šventinei vakarienei.

Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės filė
- 500 g brokolių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys ir žievelė
- 2 skiltelės česnako (smulkiai pjaustytos)
- 50 g sviesto
- 100 ml vištienos sultinio
- Druska, pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės (papuošimui)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
- Vištienos krūtinėlės filė pagardinkite druska ir pipirais.
- Brokolius suskirstykite žiedynais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite brokolius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant brokolių sudėkite vištienos krūtinėlės filė gabalėlius.
- Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, kol vištiena bus iškepusi.
- Kol vištiena kepa, paruoškite citrininį padažą.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnakus ir pakepinkite 1 minutę.
- Supilkite vištienos sultinį, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Iš orkaitės ištrauktą vištieną ir brokolius sudėkite į lėkštę, apipilkite citrininiu padažu, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
- Patiekite iš karto.
Patarimai:
- Brokolius galite pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis, pavyzdžiui, šparaginėmis pupelėmis, morkomis ar žiediniais kopūstais.
- Citrininį padažą galite pagardinti šaukštu medaus, tai suteiks padažui saldumo.
- Patiekalą galite papuošti citrinos griežinėliais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text