Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Greitai paruošiama natūrali vištienos krūtinėlė su skaniu česnakiniu padažu

Fantastiškai skani vištiena – kreminiame, česnakiniame padaže. Greitai pagaminamas ir skanus patiekalas.

Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • 5-6 česnako skiltelių (susmulkintų)
  • 2 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio arba vandens
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių
  • Druskos ir pipirų (pagal poreikį)
  • 1 kubelio vištienos sultinio (jei naudojate vandenį)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėles padėkite po maistine plėvele ir tiesiog lengvai išmuškite kočėlu ar virtuviniu plaktuku – mėsos tekstūra nesuirs, bet ji bus daug minkštesnė.

Abu mėsos gabaliukus pagardinkite druska ir pipirais.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnakus (5-6 skilteles).

Taip pat nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

2 česnako skiltelių nereikia nulupti, tiesiog sutraiškykite jas peiliu.

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite sviesto.

Leiskite jam įkaisti ir įdėkite 2 suspaustas česnako skilteles, kad aliejus ir sviestas pradėtų kvepėti.

Į keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite apkepti iš abiejų pusių (jei reikia, galite įpilti daugiau aliejaus).

Dabar išimkite vištienos krūtinėlę iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Taip pat išimkite česnaką ir įdėkite dar vieną šaukštą sviesto.

Suberkite svogūnus ir leiskite jiems kepti, kol įgaus auksinę spalvą.

Sudėkite česnaką ir leiskite jam 10-15 minučių apkepti keptuvėje kartu su svogūnais.

Dabar į keptuvę įpilkite vandens arba sultinio.

Jei naudojate tik vandenį, į keptuvę įdėkite ir sultinio kubelį.

Išspauskite 1/2 citrinos sultis ir leiskite joms užvirti (apie 1 šaukštelį).

Dabar sudėkite raudonėlį, petražoles ir pagardinkite druska bei pipirais.

Galiausiai supilkite grietinėlę ir leiskite jai virti iki norimo tirštumo.

Dabar sudėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite jai 1 minutę troškintis padaže.

Atlikta, galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio Juokų Horoskopas (Balandžio 21 d.): Meilės Bombos Laukia Trijų Zodiako Ženklų—Jaučiatės Sėkmingi, Bičiuli?

Ką visata jums šiandien suplanavo? Gaukite išskirtinį žvilgsnį į savo likimą ir priimkite artėjančias galimybes! 🌺 Detalės jūsų laukia žemiau. ♒ Vandenis (sausio 20...

Ne tik gimimo data, bet ir laikas daro įtaką žmogaus likimui

Nuo senų laikų žmonės bandė suprasti, kas lemia jų gyvenimo kelią — kodėl kai kurie sulaukia sėkmės lengvai, o kitiems tenka įveikti daugybę kliūčių....
---