Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Vištiena tiesiog tirps burnoje: supilkite grietinėlę ant vištienos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių

Tai geriausias vištienos gaminimo būdas!

Standartiškai kepama vištiena dažnai būna šiek tiek sausa, tačiau šią problemą galima išspręsti paprastai. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir pašaukite į orkaitę 20 minučių: po vištiena taip pat galima sudėti garnyrą ir sausa mėsa tiesiog tirps burnoje.

Sudedamosios dalys: 3 vištienos krūtinėlės gabalėliai, druska, juodieji pipirai, paprika, 1 svogūnas, augalinis aliejus, 4 bulvės, 200 ml riebios grietinėlės, 2 kiaušiniai, kario prieskoniai ir provanco prieskoninės žolelės, šiek tiek kietojo sūrio bei 1 pomidoras.

Susmulkinkite svogūną plonais žiedeliais, tada supjaustykite bulves plonais griežinėliais  ir sudėkite į keptuvę. Po to ant jų sudėkite vištienos gabalėlius. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu ir prieskoniais. Šiuo mišiniu užpilkite vištieną su bulvėmis.

Uždenkite keptuvę folija ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, ant vištienos uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.

Receptas vaizdo įraše:

Šio patiekalo garnyras taip pat yra labai skanus, nes bulvės labai daug įgeria mėsos sulčių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---