Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Vištienos gabalėliai garstyčių padaže. Niekas negalės patikėti, kad jie buvo kepti orkaitėje!

Puikus patarimas, kaip paruošti mėgstamą klasikinį sekmadienio patiekalą, nekepant jo keptuvėje, tačiau šio patiekalo skonis vis tiek bus išskirtinis ir fantastiškas! Niekas neatspės, kad mėsa tikrai iškepta orkaitėje, tai labai puikus receptas.

Iš tikrųjų, garstyčių su grietine marinatas vištienai gali suteikti nepakartojamą skonį.

Jums reikės:

  • 600-700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos plonomis juostelėmis
  • Druskos
  • Pipirų

Marinatui:

  • 3-4 šaukštų garstyčių
  • 200 g grietinės
  • 2 skiltelių česnako
  • Citrinos sulčių

Paniravimui:

  • 150 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • Maltų džiūvėsėlių
  • Sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

Supjaustykite vištieną plonomis juostelėmis.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite. Pagal savo skonį galite įdėti daugiau ar mažiau garstyčių, t. y. tiek, kiek jums labiau patinka.

Šiuo marinatu užpilkite vištienos gabalėlius ir palikite marinuotis bent valandą, bet geriausia per visą naktį.

Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su sūriu.

Kiekvieną mėsos gabalėlį pavoliokite į šį mišinį.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po ploną gabalėlį sviesto.

Kepkite apie 40-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, o laikui įpusėjus – atsargiai apverskite.

Vištieną patiekite su savo mėgstamu garnyru.

Labiausiai tinkantis garnyras prie šio patiekalo yra virtos bulvės su petražolėmis.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---