Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Kaip tinkamai paruošti vištienos krūtinėlę: rezultatas jus nustebins!

Galime garantuoti: šis patiekalas patiks net ir patiems išrankiausiems.

Kartą paragavę šio patiekalo, jį norėsite gaminti dar ir dar kartą.

 Jums reikės:

  • 400 g vištienos krūtinėlės
  • 600 ml vandens
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 6 g druskos
  • 40 g miltų
  • 7 g kepimo miltelių
  • 100 g mocarelos
  • 3 g raudonėlio
  • 150 g cukinijų
  • 70 g raudonųjų pipirų
  • 50 g kieto sūrio

Salotoms:

  • 170 g gražgarsčių
  • 50 g agurkų
  • 50 g geltonųjų paprikų
  • 50 g vyšninių pomidorų
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 g balzaminio acto

Kaip gaminti?

Supilkite vandenį į keptuvę ir įjunkite viryklę.

Kaitinkite, kol vanduo užvirs, sudėkite vištienos krūtinėlę ir kaitinkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Išvirtą krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.

Į atskirą mažesnį dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos ir išmaišykite.

Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Išmaišykite.

Suberkite dalį tarkuoto sūrio, įdėkite raudonėlio ir šaukštu išmaišykite.

Supilkite mišinį į dubenį su mėsa ir gerai išmaišykite.

Supilkite mišinį į apvalią kepimo formą.

Neluptas cukinijas supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant mišinio.

Įberkite pipirų ir pabarstykite likusiu sūriu.

Kepimo formą padėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 25 minutes 180°C temperatūroje.

Paruoškite salotas.

Gražgarstes pabarstykite pipirais.

Agurką supjaustykite mažesniais gabalėliais ir suberkite į salotas.

Sudėkite per pusę perpjautus pomidorus.

Galiausiai supilkite aliejų ir balzaminį actą.

Iškeptą patiekalą patiekite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---