Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Visi manęs prašo šio slyvų pyrago recepto: būtinai išbandykite!

Slyvų pyragas – mėgstamiausias mano šeimos narių desertas.

Mes tiesiog neįsivaizduojame rudens be šio nuostabaus skonio kepinio.

Šio recepto variacijų  yra tikrai nemažai (pavyzdžiui, su avižų miltais), tačiau siūlau jums išbandyti tokį receptą, kuris manęs niekada nenuvilia.

Net jei nemėgstate jogurto skonio, nesibaiminkite: pyrage jo tikrai nejusite.

Paruošti šį pyragą yra labai paprasta, o jo skonis nepalieka abejingų.

Slyvų pyragas tiesiog tirpsta burnoje, todėl šį pyragą tikrai norėsite kepti dar ir dar kartą.

Jums reikės:

  • 500 g slyvų
  • 3 didelių kiaušinių
  • 320 g pusiau rupių miltų + maždaug 60 g trupinių masei
  • 135 g granuliuoto cukraus + 30 g trupinių masei
  • Maždaug 50 g sviesto
  • 160 ml rapsų aliejaus
  • 165 ml natūralaus jogurto
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Pradedame nuo miltų ir kepimo miltelių persijojimo į didesnį dubenį.

Įberkite šiek tiek druskos.

Gerai išmaišykite.

Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius.

Suplakite mikseriu.

Plakdami įberkite cukraus.

Į miltų ir kepimo miltelių mišinį įpilkite aliejaus.

Išmaišykite.

Įdėkite jogurto, įberkite vanilinio cukraus ir sumaišykite visus ingredientus.

Galiausiai supilkite kiaušinių mišinį.

Tešlą gerai išmaišykite šluotele.

Tešlą perkelkite į ne itin didelę kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.

Slyvas nuplaukite ir nusausinkite.

Išimkite kauliukus.

Perpjaukite slyvas per pusę ir išdėliokite ant pyrago viršaus.

Į švarų dubenį suberkite likusius miltus su sviestu ir cukrumi.

Išmaišykite. Turite gauti trupininę masę.

Pabarstykite pyrago viršų.

Kepimo formą su pyragu dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę.

Kepkite maždaug 40 minučių.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---