Pirmadienis, 31 kovo, 2025

Naujausi

Visi giria šios naminės duonos receptą. Būtinai išbandykite!

Fantastiškas ir labai paprastas naminės duonos receptas!

Sumaišykite vakare ir tiesiog padėkite ant kepimo skardos, o ryte įdėkite į orkaitę.

Tiesiog puikus receptas!

Jums reikės:

  • 3 puodelių (1 puodelis -250ml) miltų (1 puodelį galite pakeisti į speltos miltus)
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1,5 puodelio drungno vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
  • 1 arbatinio šaukštelio sėklų pagal skonį
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberkite miltus, džiovintas mieles, sėklas, kmynus, druską, aliejų ir įpilkite drungno vandens.

Sumaišykite skystą tešlą, uždenkite ir leiskite jai fermentuotis per naktį (8–12 valandų).

Geriausia, jei tešlą gaminsite vakare, o duoną kepsite ryte, arba ryte tešlą sumaišysite, dieną ji išrūgs, o popiet iškepsite duoną.

Kai tešla bus išrūgusi, kepimo indą patepkite aliejumi, įdėkite tešlą, pabarstykite sėklomis ir kepkite uždengtą 230 laipsnių temperatūroje, maždaug pusvalandį.

Indas gali būti bet koks, svarbu, kad būtų su dangčiu ir, kad jį galima būtų dėti į orkaitę.

Jūs taip pat galite padaryti tešloje įpjovas.

Tada atidenkite ir kepkite dar 15 minučių, kad duonos pluta taptų traški.

Leiskite atvėsti ir supjaustykite.

Duona yra tikrai skani, jei paliksite ją šiek tiek ilgiau orkaitėje, jos pluta bus labiau rusvesnė.

Tik nuo jūsų priklauso, kokia duona jums labiau patinka.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---