Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Virtiniai su svogūnais ir spirgučiais

Man labai patinka tikri ukrainietiški koldūnai!  Mėgstu valgyti koldūnus, kurie patiekiami su geros kokybės auksiniais spirgučiais ir kvapniais svogūnais. Sunkiais 90-aisiais metais šį patiekalą valgėme tikrai nedažnai. Kartais net lašiniai ir kiaušiniai buvo laikomi retais produktais. Būtent todėl pradėjome gaminti virtinius, kurie ruošiami iš paprastų ir lengvai prieinamų produktų. Keista, tačiau man šis patiekalas nepabosta: šiuos virtinius galėčiau valgyti net ir du kartus per dieną.

Kai planuojame šeimos susibūrimus, kartais nusprendžiu ruošti būtent š patiekalą, kuris daugumai mano šeimos narių kelia nostalgiją. Virtiniai su svogūnais ir spirgučiais visur gaminami skirtingai, bet man labiausiai patinka gaminti tokius, kurių nereikia lipdyti rankomis.  Juos galima laikyti ir savarankišku patiekalu, ir priedu prie pagrindinio patiekalo (sultinio ar sriubos). Šis receptas puikiai tinka visoms progoms!

Kaip gaminti virtinius su svogūnais ir spirgučiais?

Kai kurios šeimininkės mieliau renkasi saldžius koldūnus. Tokiu atveju sūrius produktus pakeičia pienas ir cukrus. Pagal žemiau pateiktą receptą koldūnai gali būti ruošiami eiliniams pietums arba šventiniam stalui. Pamatysite, kaip svečiai juos akimirksniu išgraibsto iš lėkščių.  Šis patiekalas tikrai nepaliks abejingų.

Jums reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 40 ml vandens
  • Druskos (pagal skonį)
  • 1 svogūno
  • 100 g lašinių

Kaip gaminti?

Pirmiausia dideliame puode užvirinkite vandenį. Kiaušinį išplakite su druska ir po truputį berkite miltus. Užminkykite tešlą.

Įpilkite vandens ir minkydami tešlą stebėkite jos tirštumą. Svarbu jo „neužkimšti“ miltais. Tešla turi būti ne per tiršta ir ne per skysta. Rekomenduoju pasigaminti bandomąjį kukulį: dalį tešlos mesti į verdantį vandenį ir pažiūrėti, kaip išvirs. Jei tešla išverda neišsiliedama, viską padarėte teisingai.

Sudėkite paruoštus koldūnus į vandenį. Tą darykite palaipsniui, kad jie nesuliptų.

Virkite 3–5 minutes, karts nuo karto pamaišydami kiaurasamčiu. Kol koldūnai verda, smulkiai supjaustykite lašinius ir svogūną. Stenkitės rinktis lašinius su mėsos sluoksniu.

Lašinius pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol išsiskirs visi riebalai.

Suberkite svogūną ir pakepkite dar kelias minutes, kol daržovės taps auksinės spalvos.

Paruoštus koldūnus išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite į keptuvę su svogūnais ir spirgučiais. Pakepinkite dar 5 minutes. Jei  lašiniai nesūdyti, patiekalą lengvai pasūdykite. Jei mėgstate švelnesnius koldūnus, galite išsiversti ir be kepimo.

Paruoštus koldūnus patiekite su grietine ir kapotomis žolelėmis. Geriausi gėrimai – naminė gira arba pomidorų sultys. Patikėkite, tai – tiesiog neapsakomai skanu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---