Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Kiaušinius virkite kaip restoranų virėjai: naudojant šią procedūrą, kiaušiniai išvirs tobulai!

Dažnai net ir paprasti virti kiaušiniai toli gražu ne visada būna skanūs.

Pakanka palikti kiaušinį keletą sekundžių ilgiau verdančiame vandenyje, ir trynys taps nebe tokios konsistencijos, kokios norėtųsi.

Šią problemą išspręsite kartą ir visiems laikams, jei pasinaudosite šiuo gaminimo metodu.

Darykite tai lygiai taip, kaip šis virėjas pagal „YouTube“ kanalo vaizdo medžiagą.

Žinoma, visada geriausia pirkti naminius kiaušinius.

Įdėkite juos visada į šaltą vandenį.

Padėkite ant viryklės.

Leiskite užvirti ir iš karto išjunkite ugnį.

Tačiau dar nenuimkite puodo su kiaušiniais nuo viryklės.

Palikite juos panardintus verdančiame vandenyje lygiai 10 minučių.

Po 10 minučių nupilkite verdantį vandenį ir kiaušinius perliekite šaltu vandeniu.

Prieš išimdami ir nulupdami kiaušinius, palikite juos panardintus dar vienai minutei.

Instrukcijas vaizdo įraše rasite straipsnio pabaigoje.

Lengviausias būdas nulupti virtus kiaušinius

Norint nulupti virtus kiaušinius, reikia daug kantrybės.

Kartais tai pavyksta labai greitai, o kartais tiesiog galima prarasti kantrybę.

Lieka labai daug atliekų ir tik pusė viso kiaušinio.

Internete yra labai daug patarimų, kurie palengvina šią užduotį, o šis „Good Foods Good Mood YouTube“ kanalo patarimas yra vienas iš tų, kuriuo žmonės negali nepasinaudoti.

Visi, kurie išbandė šį metodą, patvirtino, kad jis veikia 100%!

Naudojant šį metodą, virtų kiaušinių net nereikia liesti – lukštas nusilupa pats!

Prieš virdami švelniai stuktelėkite kiaušinį plačiąja apatine dalimi.

Tačiau būkite atsargūs, kad visiškai nesulaužytumėte lukšto!

Tada įdėkite kiaušinį į puodą su vandeniu ir virkite kaip esate įpratę.

Kai vanduo pradės virti, galite pastebėti, kad kiauto įtrūkimas didėja.

Tuo tarpu paimkite nedidelį dubenį su sandariu dangčiu ir maždaug iki pusės pripilkite vandens.

Įdėkite kiaušinius, uždarykite dangtį ir stipriai pakratykite iš vienos pusės į kitą.

Atidarę indą liksite maloniai nustebinti!

Kiaušiniai nusilups, jų tiesiogiai neliečiant ir liks visiškai sveiki.

Ant kiaušinių visiškai nelieka lukšto!

Į vandenį įdėkite druskos

Jei bijote prieš virdami kiaušinius juos stuktelėti, virkite juos naudodami kitą metodą ir juos nulupsite taip pat lengvai.

Dar vienas greitas būdas nulupti kiaušinius – prieš verdant į vandenį įberkite druskos.

Tačiau pirmiausia, likus maždaug valandai iki gaminimo, išimkite juos iš šaldytuvo.

Įpilkite į puodą, kuris turėtų būti pakankamai didelis, vandens, užvirinkite jį ir įberkite didelį šaukštą druskos.

Išvirusį kiaušinį įdėkite į stiklinę, užpilkite šaltu vandeniu, uždenkite stiklainio angą delnu ir kelias sekundes stipriai pakratykite.

Tai darykite virš kriauklės, nes vanduo iš stiklainio gali išbėgti.

Po kurio laiko kiaušinio lukštas turėtų lengvai atsiskirti nuo kiaušinio ir galėsite lukštą tiesiog nuvynioti nuo kiaušinio.

Šią procedūrą galite pamatyti pridėtame vaizdo įraše:

Virdami įdėkite citrinos griežinėlių

Kiaušinių lupimą taip pat galima palengvinti, jei į puodą su vandeniu kartu su kiaušiniais įdėsite citrinos griežinėlių.

Tada viską virkite kartu.

Po kelių minučių išimkite kiaušinius iš puodo ir atsargiai nulupkite lukštą.

Tuomet lukštas suskils į dvi dalis, kurias galėsite lengvai nuimti.

Sėkmės!

Instrukcijos vaizdo įraše:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---