Skanių žiedinių kopūstų ir paprasto padažo, kuriems paruošti užtruksite vos 10 minučių, receptas.
Kalafiorai šiame patiekale bus labai gardūs, kreminio švelnumo, ir jums gerokai labiau patiks nei keptas jų variantas.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Norint pagal jį paruošti, jums reikės:
- Žiedinių kopūstų – 700 g
- Pomidorų – 4 vnt.
- Kietojo sūrio – 180 g
- Kiaušinių – 4 vnt.
- Pieno – 200 ml
- Itališkų prieskoninių žolelių – 1 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Papildomai:
- Augalinio aliejaus kepimo formai patepti
Gaminimo eiga:
Pašalinkite žiedinio kopūsto viršutinius lapus.
Žiedinį kopūstą padalykite į mažesnius žiedynus.
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir sudėkite virti žiedinius kopūstus.
Taip juos virkite 5-8 minutes.
Svarbiausia, kad žiediniai kopūstai nebūtų pervirti, bet kartu jau būtų pakankamai suminkštėję.
Nusausinkite žiedinius kopūstus, nupildami nuo jų vandenį.
Patepkite kepimo indą aliejumi.
Sudėkite žiedinius kopūstus į dubenį.
Šaukštu lengvai suspauskite žiedinius kopūstus dubenyje ir atskirai paruoškite padažą.
Keturis kiaušinius išplakite šakute.
Įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių.
Galiausiai įmaišykite pieną.
Supilkite mišinį ant žiedinių kopūstų.
Tada sutarkuokite sūrį ir supjaustykite pomidorą.
Ant žiedinių kopūstų sudėkite pomidorų griežinėlius.
Galiausiai apibarstykite sūriu ir įdėkite kepti.
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Galite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: