Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Vengriškas aguonų štrudelis, kurį visi labai mėgstame: minkšta tešla ir tiesiog dangiško skonio įdaras!

Joks kitas štrudelis negali prilygti jo skoniui, be to, jį mėgsta visa šeima.

Jei su nostalgija prisimenate savo močiutės keptus desertus su sodriu įdaru ir plona tešla, turime jums gerų naujienų.

Šis receptas jums tikrai patiks.

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 100 ml taukų arba aliejaus
  • 1 kiaušinio (L dydžio)
  • 250 ml pieno
  • 30 g šviežių mielių
  • 3 valg. š. granuliuoto cukraus

Įdarui:

  • 250 g maltų aguonų
  • 100 ml pieno
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynio (tešlai aptepti)

Kaip gaminti?

Pirmiausia iš mielių, pieno ir cukraus paruoškite raugą.

Mieles sutrupinkite į šiltą (ne karštą) pieną ir įberkite šaukštą cukraus.

Gerai išmaišykite ir palikite po medvilniniu rankšluosčiu maždaug 15 minučių, kad suaktyvėtų mielės.

Kol mielės kyla, atskirame dubenyje sumaišykite miltus su likusiu cukrumi bei druska ir įmuškite kiaušinį.

Į dubenį supilkite mielių ir pieno mišinį.

Išmaišykite ir įmaišykite ištirpusius ir atvėsintus taukus arba aliejų.

Kruopščiai minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelipni.

Kai tešla bus pakankamai tanki, uždenkite ją medvilniniu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą kilti šiltoje vietoje.

Paruoškite įdarą.

Į puodą supilkite pieną, pakaitinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Kai pienas užvirs, išjunkite ugnį, suberkite aguonas ir įdėkite sviesto.

Įdarą gerai išmaišykite, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir palikite atvėsti.

Kai tešla pakankamai pakils, padalinkite ją į dvi dalis.

Abi dalis iškočiokite į ploną stačiakampį, kurio storis yra maždaug 3-5 mm.

Įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos, suvyniokite ir tada ant riebalais išteptos kepimo skardos išdėliokite vyniotinius vieną šalia kito.

Leiskite pakilti šiltoje vietoje dar 15 minučių.

Prieš kepdami viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Paruoštą štrudelį atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite.

PATARIMAS: jei mėgstate razinas, galite jų dėti į įdarą, bet pirmiausia jas reikia kurį laiką pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---