Šis lengvas ir gaivus tortas puikiai tiks Velykų stalui. Traškūs morengai, rūgštūs rabarbarai ir saldžios braškės sukurs nepakartojamą skonių derinį.
Morengų tortas su rabarbarais ir braškėmis
Rabarbarų ir braškių įdarą galite pagaminti ir iš vakaro, kad sutaupytumėte laiko. Jei neturite šviežių braškių, galite naudoti šaldytas, tačiau prieš dedant į įdarą, leiskite joms atitirpti ir nusausinkite.
Tortą galite papuošti ir kitais Velykų simboliais, pavyzdžiui, šokoladiniais kiaušiniais ar paukščiukais.
Ingredientai:
Morengams:
- 4 didelių kiaušinių baltymai
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelis citrinų sulčių
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 500 g rabarbarų
- 200 g braškių
- 150 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 200 ml grietinėlės (36% riebumo)
Papuošimui:
- Šviežios braškės
- Mėtų lapeliai
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Morengai:
- Įkaitinkite orkaitę iki 120°C.
- Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų.
- Po truputį berkite cukrų, nuolat plakdami, kol morengai taps blizgūs ir standūs.
- Įmaišykite citrinų sultis.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu arba konditeriniu maišeliu formuokite morengus.
- Kepkite orkaitėje 1-1,5 valandos, kol morengai taps traškūs.
- Išjunkite orkaitę ir palikite morengus atvėsti orkaitėje.
- Įdaras:
- Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
- Braškes nuplaukite ir supjaustykite.
- Puode sumaišykite rabarbarus, braškes, cukrų ir vanilės ekstraktą.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o rabarbarai suminkštės.
- Kukurūzų krakmolą sumaišykite su keliais šaukštais vandens ir supilkite į puodą.
- Virkite, kol įdaras sutirštės.
- Atvėsinkite.
- Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
- Torto surinkimas:
- Ant lėkštės dėkite pusę morengų.
- Ant viršaus paskirstykite rabarbarų ir braškių įdarą.
- Uždenkite likusiais morengais.
- Papuoškite plakta grietinėle, šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
- Morengus galite kepti ir žemesnėje temperatūroje (100°C), tačiau tuomet kepimo laikas bus ilgesnis.
- Į rabarbarų ir braškių įdarą galite įdėti šiek tiek imbiero arba cinamono.
- Jei norite, galite naudoti ir kitas uogas, pavyzdžiui, avietes ar mėlynes.
- Morengus galite kepti ir didesnius, o prieš patiekdami sulaužyti į gabalus.
- Tortą galite papuošti ir šokolado drožlėmis arba cukraus pudra.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Demo text