Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Velykinio pyrago receptas. Nepamirškite pasiruošti artėjančioms šventėms!

Velykinis pyragas patiks visiems. Ir nors šiais metais svečiai greičiausiai neturės galimybės įvertinti jo skonio, tačiau namiškiai tikrai apsidžiaugs.

Velykinis pyragas

Mūsų paprastas velykinis pyragas išsiskiria paprastais ingredientais ir aiškiu, patogiu paruošimu: pirmiausia paruoškite tešlą. Kaip įdarą, mes rekomenduojame naudoti džiovintus vaisius. Bet jūs galite eksperimentuoti su razinomis, apelsino žievele, šokolado drožlėmis. Kai kurie netgi sugeba naudoti riešutus.

VELYKINIS PYRAGAS

Jums reikės:

Tešlai:

  • 100 ml grietinėlės
  • 50 ml pieno
  • 15 g cukraus
  • 6 g mielių
  • 150 g kvietinių miltų
Pyragui:
  • 300 g tešlos
  • 4 tryniai
  • 100 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • prieskonių
  • 180 g džiovintų vaisių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Paruoškite tešlą: sumaišykite grietinėlę ir pieną, pakaitinkite iki 30 laipsnių temperatūros ir supilkite mieles bei cukrų. Sudėkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Apvyniokite plėvėle ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Velykinis pyragas

Per naktį tešlos tūris padidės. Dubenyje sumaišykite tešlą, trynius, išplaktus su cukrumi, prieskoniais, druska ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Taip, gausite pyrago tešlą.

Minkydami tešlą, į tešlą sudėkite mažus mažus sviesto kubelius, kas 10-15 sekundžių. Šis procesas gali užtrukti apie 10 minučių. Dėl to Velykų pyragas bus minkštos ir elastingos tekstūros.

Velykinis pyragas

Paimkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą ir uždenkite drėgnu švariu rankšluosčiu. Dėl to tešla turėtų padvigubėti. Po dviejų valandų išimkite tešlą ir įmaišykite vaisius. Tada palikite tešlą dar valandą. Tuo tarpu paruoškite popierines formeles 9 cm aukščio ir 11 cm skersmens velykiniams pyragams.

Tešlą taip pat padalinkite į 3 dalis, kurių kiekvienoje yra apie 300 g. Formoje toks gabalas turėtų užpildyti šiek tiek daugiau nei trečdalį viso tūrio. Palikite būsimus pyragus dar 3 valandas. Tada jų viršūnes sutepkite vandeniu arba pienu. Tai būtina, kad jie nesudegtų.

Velykinis pyragas

Kepkite Velykinius pyragus 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Galite papuošti juos skirtingais būdais: su baltymine glazūra, šokoladu, kai kurie netgi sugeba pritvirtinti skirtingus saldainius ir šokoladinius riešutus. Apskritai, parodykite savo kūrybinę prigimtį!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---