Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Velykiniai keksiukai. Per šventes nudžiuginkite namiškius!

Velykos vis artėja. Ar jau sugalvojote, kokius gaminsite desertus? Velykiniai keksiukai tam puikiai tiktų, tad siūlome juos pasigaminti!

Ingredientai:

  • šiltas pienas – 1 l;
  • cukrus – 1 kg;
  • sviestas – 500 g;
  • kiaušiniai – 10 vienetų;
  • tryniai – 3 vienetai;
  • šviežios mielės – 150 g;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • razinos – 200 g;
  • vanilinis cukrus – 2-3 pakeliai arba 2 šaukštai konjako;
  • miltai – 2,5 kg.

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite, supjaustykite sviestą, visus produktus sumaišykite su šiltu pienu ir laikykite šiltoje vietoje 8–12 valandų.

Tada suberkite į tešlą visus likusius ingredientus. Išminkykite minkštą ir klampią tešlą. Minkykite rankas suvilgę jas saulėgrąžų aliejumi.

Tešlą padėkite pastovėti 1-1,5 valandos, kol ji padvigubės. Tuomet ant kepimo skardos pasidėkite keksiukų formeles. Į kiekvieną iš jų įdėkite 1/3 tešlos.

Velykiniai keksiukai

Tešla pakils beveik iki formelių kraštų. Kepkite keksiukus 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ir ištepkite jų viršų glazūra. Papuoškite, kaip tik norite. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---