Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Marinuotos daržovės butelyje. Neįprastas ir labai skanus receptas…

Be abejo, vasara yra puikus laikas lengviems užkandžiams iš šviežių daržovių. Ar manote, kad jau viską išbandėte? Mes tikrai galėsime jus nustebinti. Butelyje marinuotos daržovės – tai tikrai kažkas naujo ir nenuobodaus. Jūs akimirksniu įsimylėsite šį sezoninį patiekalą!

Buteliuose daržovės yra geriausias variantas, kai iškyla vyksta lauke. Praleiskite 10 minučių vakare užkandžiui paruošti, padėkite į šaldytuvą ir ryte mėgaukitės pikantišku užkandžiu. Daržoves taip pat sėkmingai galima patiekti ant šventinio stalo, kaip ir vartoti kasdieniniam valgymui.

Marinuotos daržovės

Jums reikės:

  • Agurkai 700 g
  • Pomidoras 600 g
  • Vyno actas 70 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 70 ml
  • Česnakai 8 skiltelės
  • Druska 1,5 šaukšto
  • Petražolės pagal skonį
  • Bazilikas pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite pomidorus ir agurkus griežinėliais ir sudėkite į butelį.

Dabar paruoškite marinatą. Aliejų, česnaką, cukrų, druską, prieskonius ir žoleles sutrinkite trintuve.

Supilkite gautą masę į butelį, gerai išmaišykite turinį ir uždarykite.

Marinuotos daržovės

Įdėkite butelį į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms.

Jei norite, kad marinuotos daržovės būtų didesniais gabalėliais, jos netilps į butelį. Tada nupjaukite indo viršutinę dalį, kad tilptų pomidorų ir agurkų gabaliukai. Tada suklijuokite butelio dalis lipnia plėvele. Marinate esančios daržovės taps visų mėgstamiausios!

Konservuota skumbrė su daržovėmis. Vienas gardžiausių receptų!

Jei niekada nebandėte patys pasigaminti skumbrės konservų, pats metas pamėginti!

Sudėtis:

6 skumbrės

1 kg svogūnų

1,5 kg morkų

2 kg pomidorų

2 šaukštai druskos

180 g cukraus

1 puodelis aliejaus

2 šaukštai acto

pipirai

lauro lapai

Gaminimas:

Svogūnus, morkas susmulkinkite trintuvu, supilkite aliejų, sudėkite druską, cukrų ir troškinkite keptuvėje 10 minučių.

Tada sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite 15 minučių.

Sudėkite skumbrę, supjaustytą 1 cm apskritimais, įdėkite pipirų, lauro lapų ir troškinkite 1,5 valandos.

Virimo pabaigoje supilkite 2 šaukštus acto.

Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite rankšluosčiais, kol visiškai atvės.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---