Kaip jaučiatės išbandę įprastus patiekalus nauju būdu? Neseniai man, kaip svečiui, pasiūlė keptų žirnių. Prieš akis iš karto pasirodė prisiminimai iš darželio, kai, švelniai tariant, man nepatiko šis patiekalas.
Bet atsisakyti buvo bent jau negražu, ir aš nusprendžiau pabandyti. Būna, kad vaikystėje nemylimi patiekalai ima patikti jau esant suaugusiam. Tą vakarą suvalgiau visą lėkštę ir paprašiau dar, nes kepti žirniai buvo ne tik skanūs. Dabar tai mano mėgstamiausias garnyras!
Jums reikės:
- Sausų žirnių 200 g
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Gerai nuplaukite žirnius, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.
Nupilkite likusį vandenį ir vėl nuplaukite žirnius. Įdėkite juos į keptuvę, su įkaitintu augaliniu aliejumi. Retkarčiais pamaišykite, kepkite žirnius neuždengtoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
Pagal skonį pasūdykite gatavą patiekalą ir pridėkite mėgstamų prieskonių.