Grikiai yra taip pažįstami mūsų platumose, kad panašu, jog su šia koše nieko nenustebinsite. Tiesą sakant, galite pagaminti daug neįprastų patiekalų, naudodami žinomas kruopas. Norint tai padaryti, jums tiesiog reikia rinktis iš kitų šalių receptų. Mūsų redakcijai ypač patiko indiški grikiai, kuriuos siūlome gaminti šiandien.
Nepaisant ingredientų prieinamumo ir paprasto paruošimo, patiekalas gaunasi neįprastas ir labai skanus. Patariame išbandyti šį receptą tiek rytietiškos virtuvės žinovams, tiek tiesiog grikių košės mėgėjams.
Jums reikės:
- Grikių 150 g
- Svogūno 1 vnt.
- Sviesto 30 g
- Kalendros 1 šaukštelio
- Prancūziškų garstyčių 1 šaukštelio
- Adyghe sūrio 180 g
- Kario 1 šaukštelio
- Paprikos 1 šaukštelio
- Pomidorų 200 g
- Druskos pagal skonį
- Žalumynų pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Vandens 300 ml
Gaminimas:
Gerai nuplaukite grikius ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, tada įdėkite sviesto.
Į keptuvę suberkite smulkintą kalendrą, o po 10–15 sekundžių suberkite smulkintą svogūną. Tada įdėkite garstyčių ir kepkite svogūnus iki auksinės spalvos.
Supjaustykite sūrį kubeliais ir suberkite jį į keptuvę su svogūnais ir prieskoniais. Kepkite, kol sūris apskrus.
Tada į sūrį įberkite kario ir paprikos. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir kepkite dar 2 minutes.
Supjaustykite pomidorus ir kepkite porą minučių su sūriu ir svogūnais, kartais viską pamaišykite.
Į keptuvę suberkite nuplautus grikius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpilkite vandens ir viską uždenkite dangčiu.
Troškinkite patiekalą ant vidutinės ugnies 20 minučių arba tol, kol vanduo visiškai išgaruos.
Kai košė bus paruošta, papuoškite ją pasirinktomis smulkintomis žolelėmis ir patiekite.