Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Kopūsto griežinėlius išdėliojame ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę

Paprasta daržovė tapo skanesnė už mėsą.

Kopūstai retai patiekiami kaip atskiras patiekalas, dažniau galite juos sutikti salotose ir sriubose. Tačiau išmokysime, kaip šią paprastą daržovę gaminti taip, kad ji taptų skanesnė už mėsą: visą kopūsto galvą supjaustome apskritimais ir pašauname į orkaitę.

Keturioms porcijoms prireiks kilogramo kopūsto, augalinio aliejaus (geriau aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus), druskos ir absoliučiai bet kokių prieskonių, čia atsiveria platus laukas eksperimentams. Galite apsiriboti paprastais juodaisiais pipirais, net ir su jais kopūstai bus skanūs.

Geriau rinktis mažo dydžio galvutę, taip patogiau ir greičiau iškeps. Nuo kopūsto nulupkite viršutinius lapus ir supjaustykite storais, maždaug 3 centimetrų griežinėliais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi. Išdėliokite kopūstus, kiekvieną apskritimą pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 45 min.

Patiekiant tokius kopūstus daugiau nieko nereikia. Jis išlieka skanus ir atšalęs.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---