Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Varškės sausainiai su obuoliais: minkšti, skanūs ir nekaloringi

Be kiaušinių ir sviesto.

Ingredientai:

  • varškė – 250 g
  • kefyras arba natūralus jogurtas – 100 g
  • miltai – 250 g
  • obuoliai – 1-2 vnt.
  • cukrus – 10 arbatinių šaukštelių
  • cukraus pudra ir cinamonas pagal skonį
  • druska – pusė arbatinio šaukštelio

Gaminimas:

  1. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Miltus persijokite.
  2. Varškę su cukrumi ir druska pertrinkite trintuvu.
  3. Supilkite kefyrą arba jogurtą, suberkite persijotus miltus ir užminkykite minkštą tešlą.
  4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną tešlos lakštą.
  5. Iš tešlos išpjaukite kvadratėlius.
  6. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį įdėkite po obuolių skiltelę, apibarstykite cukrumi ir cinamonu, suvyniokite ir užspauskite kraštelį.
  7. Išdėliokite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
  8. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės spalvos.
  9. Iškeptus sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---