Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Varškės pyragas su apelsinais be kepimo – tikra atgaiva skonio receptoriams!

Labai kvapnus ir gardus pyragas. Tinka tiems, kurie pritingi kepti!

Sudėtis

Tortui:

250 g sausainių

sausainiai-gaidelis-7-kg.jpg" alt="" width="698" height="698" />

150 g sviesto

50 g cukraus

50 g grietinės

Įdarui:

1 apelsino sultys

2 dideli apelsinai

250 g varškės

150 g cukraus

150 ml grietinėlės

Papuošimui:

2 apelsinai

1 pakelis želatinos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Į formą sudėkite apelsino gabalėlius, užpildykite želatina, paruošta taip, kaip nurodyta ant pakelio.

Sutrupinkite sausainius, sumaišykite su cukrumi ir ištirpintu sviestu, supilkite grietinę.

Gautą mišinį supilkite į apvalią 25 cm skersmens formą su nuimamomis sienelėmis, gerai suspauskite šaukštu ir padėkite į šaltą vietą maždaug 15-20 minučių.

Įdarui sutrinkite varškę su cukrumi, supilkite apelsinų sultis ir sudėkite apelsino griežinėlius. Maišykite 2-3 minutes. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške.

Išimkite pyragą iš šaldytuvo, sudėkite įdarą ir vėl padėkite į šaldytuvą 10 minučių. Kai pyragas atšals, uždėkite jį ant apelsinų, užpiltų želatina, ir palikite 10 minučių. Apverskite lėkštę. Po to pyragą galima pjaustyti.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---