Puikus receptas!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 500 g
- Varškė – 400 g
- Kiaušiniai – 4 vienetai
- Sviestas – 200 g
- Grietinė – 4 šaukštai
- Cukrus – 300 g
- Kepimo milteliai – 10 g
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimo būdas:
- Sumaišykite 3 kiaušinius, 100 g cukraus, grietinę, sviestą, miltus ir krakmolą. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pusvalandžiui.
- Įdarui varškę sumaišykite su 1 kiaušiniu ir 200 g cukraus. Gerai sutrinkite šakute.
- Padalykite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite į paplotėlį, o iš antros dalies suformuokite tešlos juosteles.
- Paplotėlį padėkite ant kepimo skardos, paskirstykite ant viršaus įdarą ir po to išdėliokite tešlos juostelių tinklelį.
- Pyrago viršų patepkite sviestu ir kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.
Gero apetito!