Jums reikės:
- mielinė tešla
- virta dešra
PARUOŠIMAS:
Tešlą atitirpinkite, šiek tiek iškočiokite. Supjaustykite juostelėmis. Plonai supjaustykite dešrą ir išdėliokite ant tešlos.
Tešlą vyniokite formuojant žiedą.
Apatinį tešlos kraštą šiek tiek užspauskite po rožės dugnu, sudarydami „pumpurą“. Jei norite, tešlą iš šonų galite sutepti išplaktu kiaušiniu.
„Rožes“ išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių, 180C temperatūroje.
Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.