Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Labai skanios pomidorų užtepėlės receptas: pasiruoškite atsargų žiemai!

Dabar yra pats tinkamiausias metas pasiruošti pomidorų atsargų žiemai! Norime su jumis pasidalinti ypatingai skanios pomidorų užtepėlės receptu.

Jums reikės:

  • 5 česnakų galvučių
  • 3 kg pomidorų
  • 1 kg saldžiųjų raudonųjų paprikų
  • Aitriųjų pipirų (pagal skonį)
  • 200 g saldžiųjų žaliųjų paprikų
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 ml baltojo vyno acto
  • Pusės ryšulėlio petražolių
  • 30 g druskos
  • 2 valg. š. kmynų

Kaip gaminti?

Česnakų galvutes sudėkite į dubenį. Užpilkite karštu vandeniu. Leiskite pastovėti 10 minučių, kad česnakai lengviau nusiluptų.

Nuplaukite pomidorus. Nuimkite stiebus ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

Nuplaukite ir išvalykite paprikas, supjaustykite stambiais gabalėliais.

Susmulkinkite aitriuosius pipirus (jei nemėgstate aštraus maisto, aitriųjų pipirų galite nedėti).

Nulupkite česnakus. Pomidorus ir česnakus sudėkite į maišytuvą. Sutrinkite. Gautą masę supilkite į puodą. Įmaišykite aitriąsias paprikas.

Virkite pomidorų ir česnakų padažą 50 minučių ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišykite.  Įmaišykite alyvuogių aliejų ir vyno actą. Sudėkite smulkintas paprikas ir petražoles.

Pasūdykite, suberkite kmynus, išmaišykite. Virkite dar 10 minučių.

Sterilizuokite stiklainius, ir į juos supilkite gautą masę.

Užsukite stiklainių dangtelius.

Apverskite stiklainius aukštyn kojom ir palikite atvėsti.

Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Šios užtepėlės galiojimo trukmė – 1–2 metai.

Skanaus!

 Pamokėlė vaizdo įraše:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---