Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Užkepėlė su bulvėmis ir kopūstais

Antrojoje rudens pusėje, kuomet pagrindinių daržovių derlius jau yra pasibaigęs, palaikyti gerą formą yra gana sunku. Juk dažniausi šaldytuvo „svečiai“ – bulvės ir kopūstai. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų, kurie neretai yra labai kaloringi.

Vis dėlto, šį kartą siūlome išbandyti labai paprastą ir sveiką receptą: pažadame, jums tikrai nereikės ilgai plušėti virtuvėje.

Jums reikės:

  • 0,5 kg kopūsto
  • 3 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g džiūvėsėlių
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Susmulkinkite kopūstą.

Nulupkite bulves ir morkas, sutarkuokite.

Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, supilkite džiūvėsėlius.

Viską supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Galite paskaninti mėgstamais prieskoniais – puikiai tinka muskato riešutas, kalendra  arba rūkytos paprikos milteliai.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---