Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Ypatingai purūs bulvių pyragėliai, kurie nepalieka abejingų

Bulvių pyragėliai yra užkandis iš mano vaikystės. Prisimenu, kad mano močiutės ir mamos pyragaičiai visada buvo purūs, minkšti, sultingi. Dabar aš taip pat žinau šią paslaptį.

Visa paslaptis slypi tešloje. Kažkas minko ją su pienu, kiti su vandeniu, o mūsų šeimoje paslaptis slypi grietinėje ir kefyre. Gauta tešla gaunasi neįtikėtinai puri ir švelni. Todėl pyragėliai visada būna minkšti ir purūs.

Jums reikės:

  • Grietinės 250 ml
  • Kefyro 100 ml
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Sodos 1 šaukštelio
  • Druskos 0,5 šaukštelio
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 400 g
  • Bulvių 300 g

Gaminimas:

Viename inde sumaišykite kefyrą, grietinę, saulėgrąžų aliejų, kiaušinį, taip pat cukrų ir druską. Į mišinį suberkite sodą ir miltus. Išminkykite tešlą.

pyragėliai

Paruoškite įdarą. Išvirkite bulves ir sutrinkite jas į košę. Jeigu nemėgstate bulvių, galite pasirinkti bet kokį jums patinkantį įdarą.

Padalinkite tešlą į vienodo dydžio gabalėlius. Į kiekvieną įdėkite įdaro ir suformuokite pyragėlius.

pyragėliai

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.

Sudėkite paruoštus pyragėlius ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų aliejaus perteklių. Paruoštus pyragėlius laikykite plastikiniame inde su dangteliu. Prieš patiekiant, jau atvėsusius pyragėlius galima pašildyti, ir jie bus tarsi ką tik iškepti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Apple kreipėsi į „iPhone“ naudotojus su skubiu pranešimu

Apple aptiko kritines saugumo spragas iOS ir macOS sistemose. Apple ragina milijonus naudotojų nedelsiant atnaujinti savo įrenginius dėl dviejų pavojingų nulinės dienos pažeidžiamumų (angl....

Ką daryti, kad verdant kiaušiniai neįtrūktų?

Nors gali pasirodyti, kad kiaušinių virimas – tai bene paprasčiausias darbas virtuvėje, dažnas sutiks, jog šiame procese pasitaiko nesėkmių. Viena dažniausių problemų – įtrūkę...
---