Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Marinuoti svogūnai, kuriuos valgysite vienus!

Žali svogūnai dedami į daugelį patiekalų, dažnai – į salotas. Tačiau aitrus šios pikantiškos daržovės skonis ir aštrus kvapas patinka ne visiems. Žinoma, saldus svogūnas su nedideliu kartumu suteikia skonio salotoms ir užkandžiams. Bet ką daryti, jei pasitaikė itin neįprasto skonio svogūnai?

Yra paprastas ir patikrintas būdasmarinuoti svogūnai. Po tokio apdorojimo svogūnai netgi gali būti naudojami kaip atskiras užkandis, papildantis mėsą, virtas daržoves. Aromatingas, traškus ir saldus svogūnas pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę.

Naudokite 9% actą, iš anksto užvirinkite vandenį ir atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį, kad raudoni ir balti svogūnai marinuojami atskirai.

svogūnai

Jums reikės:

  • Svogūnų 3 vnt.
  • Vandens 1 puodelio
  • Acto 4 šaukštų
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Krapų pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną žiedais arba pusžiedžiais.

Sumaišykite atvėsintą virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišykite smulkintus krapus.

svogūnai

Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 20 minučių. Prieš patiekdami nupilkite skystį – svogūnai paruošti valgyti!

Marinuotus svogūnus galite patiekti ne tik su mėsa ir žuvimi. Iš jų taip pat gaminamos salotos ar jie dedami į sultingus mėsainius. Jei nemėgstate intensyvaus skonio, naudokite subtilesnį, raudonąjį svogūną. Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---